Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να
λαμβάνετε ενημερώσεις.

Όνομα:
Επώνυμο:
Email:

Τσακλόγλου Πάνος
» Πρόσωπα » Ομιλητές

Τσακλόγλου Πάνος
Ο Πάνος Τσακλόγλου είναι καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ερευνητικός εταίρος στο Institute for the Study of Labor (IZA, Bonn) και το Hellenic Observatory (LSE, London).

Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Warwick. Η έρευνά του επικεντρώνεται σε ζητήματα οικονομικής ανισότητας, φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού, οικονομικών αποδόσεων της εκπαίδευσης και του αναδιανεμητικού ρόλου του κράτους. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά όπως τα Quarterly Journal of Economics, Economic Journal, Journal of Development Economics, Review of Income and Wealth, Economics of Education Review και Journal of European Social Policy.

Μεταξύ 2012 και 2014 διετέλεσε Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) και συμμετείχε στην Economic and Financial Committee (EFC) της ΕΕ και το Eurogroup Working Group (EWG), ενώ παράλληλα ήταν αναπληρωματικό μέλος του Ecofin και του Eurogroup. Έχει διατελέσει επίσης μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) (2009-2012), σύμβουλος των Πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου (2010-2011) και Λ. Παπαδήμου (2011-2012) σε θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής και μέλος της Economic Policy Committee (EPC) της ΕΕ (2010-2011). Έχει υπηρετήσει επίσης ως μέλος της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτατης Εκπαίδευσης (2006-2009), του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (2002-2005) και του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σε θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής (2001-2002).


Συμμετοχές στο ΑΣΟΙ:

Ανάπτυξη ναι, αλλά πώς; Ένας χάρτης εξόδου από την κρίση (2.5.2017) (Ομιλητής)

Ανισότητα, φτώχεια και υλική ευμάρεια: από τη μεταπολίτευση ως την τρέχουσα κρίση
(5.12.2011) (Ομιλητής)

 

 
Αρχική Σελίδα   |    Ποιοι είμαστε    |    Σεμινάρια    |    Πρόσωπα    |    Χώρος    |    Επικοινωνία


Copyright © 2011 - www.e-history.eu -- ΚατασκευΞ® ΙστοσελΞ―δων by infocus.gr