Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να
λαμβάνετε ενημερώσεις.

Όνομα:
Επώνυμο:
Email:

Τζόκας Σπύρος
» Πρόσωπα » Ομιλητές

Τζόκας Σπύρος
Ο Σπύρος Τζόκας σπούδασε Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης και υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή στην Ιστορία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας στο ίδιο Τμήμα και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΣΕΜΦΕ-ΑΚΕΔ) το 2011. Έχει διδάξει θέματα από την Ιστορία και την Κοινωνιολογία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, την Ιστορία των Μηχανικών καθώς και το πεδίο της Βιομηχανικής Αρχαιολογίας, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ. Από το 2012 διδάσκει τη θεματική ενότητα Επιστήμες της Φύσης και του Ανθρώπου στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο- Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε ελληνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα σε πεδία της Ιστορίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας (HST), των Σπουδών Επιστήμης και Τεχνολογίας (STS), και των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών (DH). Το 2013 ξεκινά η συνεργασία του με το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών-Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΜΣ/ΙΤΕ) ως μεταδιδακτορικού ερευνητή για την Καινοτομία στη Βιομηχανική Παραγωγή στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα, στο πλαίσιο προγράμματος για την Ελληνική Ιστορία της Καινοτομίας (ΕΛΙΣΤΟΚΕΝΟ). Μεταξύ άλλων επιμελήθηκε την ιστορική έκθεση: ‘Ημεῖς, οἱ τοῦ μέτρου καὶ τοῦ διαβήτου χειρισταί’. Όψεις της δραστηριότητας των Ελλήνων Μηχανικών (1880-1940), που παρουσιάστηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Από το 2017 εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών στο πλαίσιο του προγράμματος ARCHERS που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η έρευνά του αφορά στις Πολιτικές Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα.

Συμμετοχές στο ΑΣΟΙ:

Η εδραίωση του ειδήμονα: Επιστήμονες μηχανικοί στο ελληνικό κράτος, 1890-1930
(16.04.2019) (Ομιλητής)

 

 
Αρχική Σελίδα   |    Ποιοι είμαστε    |    Σεμινάρια    |    Πρόσωπα    |    Χώρος    |    Επικοινωνία


Copyright © 2011 - www.e-history.eu -- ΚατασκευΞ® ΙστοσελΞ―δων by infocus.gr