Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να
λαμβάνετε ενημερώσεις.

Όνομα:
Επώνυμο:
Email:

Μπότσιου Κωνσταντίνα
» Πρόσωπα » Ομιλητές

Μπότσιου Κωνσταντίνα
Η Κωνσταντίνα Μπότσιου είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Tübingen της Γερμανίας. Δίδαξε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών (1998-2008) και σήμερα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπου διετέλεσε Αντιπρύτανης και Αναπληρώτρια Πρύτανης και Πρόεδρος της ιδρυματικής Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (2012-2015). Από το 2016 είναι, επίσης, Επισκέπτρια Καθηγήτρια στην Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).

Έχει λάβει υποτροφίες και διακρίσεις από ελληνικούς και διεθνείς φορείς (ΙΚΥ, Πρόγραμμα Erasmus, Δίκτυο ECTS, Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», Ίδρυμα «Στρατής Ανδρεάδης», Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών, ΝΑΤΟ, US Department of State Leadership Program, DAAD). Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα, καθώς και σε επιστημονικά συμβούλια ελληνικών και διεθνών οργανισμών (Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών, Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο, Martens Centre for European Studies, LSE Ideas Centre κ.ά.). Διετέλεσε Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών (2006-08), Διευθύντρια Εκδόσεων και Έρευνας (2001-2009) και κατόπιν Γενική Διευθύντρια (2009-11, 2016-18) και Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής (2011-14). Είχε την επιστημονική ευθύνη για το έργο αξιοποίησης των ιστορικών αρχείων της Ελληνικής Αστυνομίας (2015-17).

Είναι διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικής και Διεθνούς Ιστορίας (ΚΕΔΙΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της σειράς «Σύγχρονη Ιστορία» των Εκδόσεων Παπαδόπουλος. Το έργο της περιλαμβάνει βιβλία και δημοσιεύσεις σε περιοδικά και συλλογικούς τόμους με έμφαση στη νεότερη και σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία, την ιστορία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, τη βαλκανική ιστορία, τον ψυχρό πόλεμο και τις ευρω-ατλαντικές σχέσεις.

Συμμετοχές στο ΑΣΟΙ:

Για μια θέση στον δυτικό κόσμο: ασφάλεια και εκσυγχρονισμός στην ελληνική ευρωπαϊκή πολιτική του Ψυχρού Πολέμου
(18.12.2018) (Ομιλήτρια)

 

 
Αρχική Σελίδα   |    Ποιοι είμαστε    |    Σεμινάρια    |    Πρόσωπα    |    Χώρος    |    Επικοινωνία


Copyright © 2011 - www.e-history.eu -- ΚατασκευΞ® ΙστοσελΞ―δων by infocus.gr