Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να
λαμβάνετε ενημερώσεις.

Όνομα:
Επώνυμο:
Email:

Κοτσώνης Γιάννης
» Πρόσωπα » Ομιλητές

Κοτσώνης Γιάννης
Ο Γιάννης Κοτσώνης είναι καθηγητής ιστορίας στο New York University (NYU) και Διευθυντής του Jordan Center for the Advanced Study of Russia, στη Νέα Υόρκη. Έχει σπουδάσει στην Αθήνα, την Κοπεγχάγη (University of Copenhagen), το Μόντρεαλ (Concordia University), τη Μόσχα (Ινστιτούτο Plekhanov), το Λονδίνο (University of London) και τη Νέα Υόρκη, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο πανεπιστήμιο Columbia (1994).
Αποδέκτης σημαντικών διακρίσεων και υποτροφιών, ειδικεύεται στη ρωσική και σοβιετική οικονομική ιστορία και πολιτική οικονομία, καθώς και το σύγχρονο ρωσικό κράτος, θέματα για τα οποία έχει δημοσιεύσει πληθώρα βιβλίων και επιστημονικών άρθρων. Το πλέον πρόσφατο βιβλίο του τιτλοφορείται States of Obligation: Taxes and Citizenship in the Russian Empire and Early Soviet Republic (Τορόντο, 2014) και αποτελεί μια μελέτη της ρωσικής και σοβιετικής φορολογίας υπό συγκριτική, ευρωπαϊκή σκοπιά. Το βιβλίο απέσπασε το βραβείο Wallace K. Ferguson της Καναδικής Ένωσης Ιστορικών και το βραβείο Ed Hewett για το καλύτερο βιβλίο Πολιτικής Οικονομίας από το πανεπιστήμιο Michigan και την Ένωση Σλαβικών, Ανατολικοευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Σπουδών (ASEEES).
Το τρέχον ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει την προ-ιστορία της ελληνικής επανάστασης, μέσα από τις Γαλλικές, Ρωσικές και Βρετανικές αυτοκρατορίες.

Συμμετοχές στο ΑΣΟΙ:

Revolutions and the Fisc: The Constant Reshaping of Europe and America from the Eighteenth Century to the Present (17.04.2018) (Ομιλητής)

 

 
Αρχική Σελίδα   |    Ποιοι είμαστε    |    Σεμινάρια    |    Πρόσωπα    |    Χώρος    |    Επικοινωνία


Copyright © 2011 - www.e-history.eu -- ΚατασκευΞ® ΙστοσελΞ―δων by infocus.gr