Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να
λαμβάνετε ενημερώσεις.

Όνομα:
Επώνυμο:
Email:

Gibson Heather
» Πρόσωπα » Ομιλητές

Gibson Heather
Η Heather Gibson είναι Διευθύντρια-Σύμβουλος στη Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου φοίτησε μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών της σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde.

Πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Τράπεζας της Ελλάδος υπηρέτησε ως Λέκτορας Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Kent και ως συνεργαζόμενη αναπληρώτρια καθηγήτρια (ΠΔ 407/80) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα διεθνούς τραπεζικής και χρηματοδοτικής, ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, συγχωνεύσεων-εξαγορών (M&Αs) και εταιρικών επιδόσεων, νομισματικών οικονομικών και μακροοικονομίας.

Έχει δημοσιεύσει βιβλία στον τομέα της διεθνούς χρηματοδοτικής και τραπεζικής, μεταξύ των οποίων το The Eurocurrency Markets, Domestic Financial Policy and International Instability, Macmillan (1989) και το International Finance: Exchange Rates and Financial Flows in the International System, Longman (1996). Έχει γράψει επίσης για τη Νότια Ευρώπη και έχει επιμεληθεί δύο τόμους με τίτλους Economic Integration and Financial Liberalization: Prospects for Southern Europe, Macmillan, Λονδίνο, 1992 (σε συνεργασία με τον Ε. Τσακαλώτο) και Economic Transformation, Democratization and Integration into the European Union: Southern Europe in Comparative Perspective, Macmillan, Λονδίνο, 2001.

Μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως το Economica, το International Journal of Industrial Organisation, το International Journal of Money and Finance, το Journal of Industrial Economics, το Manchester School, το Open Economies Review, το Oxford Economic Papers και το Journal of Macroeconomics.

Συμμετοχές στο ΑΣΟΙ:

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα: απελευθέρωση, ολοκλήρωση στην Ευρώπη και αναδιάρθρωση εν όψει της κρίσης (28.04.2014) (Ομιλήτρια)

 

 
Αρχική Σελίδα   |    Ποιοι είμαστε    |    Σεμινάρια    |    Πρόσωπα    |    Χώρος    |    Επικοινωνία


Copyright © 2011 - www.e-history.eu -- ΚατασκευΞ® ΙστοσελΞ―δων by infocus.gr