Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να
λαμβάνετε ενημερώσεις.

Όνομα:
Επώνυμο:
Email:





Λουλούδης Λεωνίδας
» Πρόσωπα » Ομιλητές

Λουλούδης Λεωνίδας
Ο Λεωνίδας Λουλούδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1947.
Σπούδασε στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθήνας και στο University of Reading Αγγλίας.

Είναι Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Διευθυντής του Γεωργικού Μουσείου του. Τα έτη 2003-2010 διετέλεσε Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης. Διδάσκει, από το 1990, Πολιτική Προστασίας του Αγροτικού Περιβάλλοντος και Ευρωπαϊκή Αγροτική Πολιτική.

Συμμετείχε στις συντακτικές επιτροπές των περιοδικών Ο Πολίτης και Νέα Οικολογία. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 60 επιστημονικές εργασίες και εκπονήσει περί τα 20 ανταγωνιστικά διεθνή ερευνητικά προγράμματα, στα περισσότερα ως επιστημονικός υπεύθυνος της ελληνικής συμμετοχής.

Η συμμετοχή του στην ελληνική βιβλιογραφία περιλαμβάνει, εκτός της αρθρογραφίας, τα έργα "Πολιτοικολογία", εκδ. Στοχαστής 1986, "Φύση, Κοινωνία και Επιστήμη στην εποχή των Τρελών Αγελάδων. Διακινδύνευση και Αβεβαιότητα" (με τη συνεργασία των Β. Γεωργιάδου και Γ. Σταυρακάκη), εκδ. Νεφέλη 1999. Έχει επιμεληθεί τους συλλογικούς τόμους: "Ύπαιθρος Χώρα. Η Ελληνική Αγροτική Κοινωνία στο τέλος του 20ου αιώνα" (με τη συνεργασία του Χ. Κασίμη), εκδ. Πλέθρον 1999, "Το Αγροτικό Τοπίο. Το παλίμψηστο αιώνων γεωργικού μόχθου" (με τη συνεργασία Ν. Μπεόπουλου και Α.Ι.Τρούμπη), εκδ. Κτήμα Μερκούρη, Κορακοχώρι Ηλείας 2005, "Αγροτικότητα, Κοινωνία και Χώρος. Μνήμη Στάθη Δαμιανάκου" (με τη συνεργασία των Ε. Ζακοπούλου και Χ. Κασίμη), εκδ. Πλέθρον 2008, "Ελληνική Γεωργία και Αγροτική Πολιτική" (με τη συνεργασία Κ. Κριμπά), εκδ. Ακαδημίας Αθηνών 2009 ενώ, προσεχώς, θα εκδοθεί από τον Αρμό, με δική του εισαγωγή και επιμέλεια (συμμετέχουν Σ. Σφενδουράκης, Α.Ι. Τρούμπης, Γ. Στάμου, Κ. Σταμάτης και Σ. Πυρίντσος), ο συλλογικός τόμος "Τα αγκάθια του καλού. Τι σκιάζει την αλήθεια στην Δημόσια Οικολογία".

Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί τακτικά στη μηνιαία επιθεώρηση Athens Review of Books. Ζει στην Αθήνα.

Συμμετοχές στο ΑΣΟΙ:

Αγροτική οικονομία και πολιτική μετά το 1981: αποσπασματική προσαρμογή και ανυποχώρητος λαϊκισμός (07.04.2014) (Ομιλητής)













 

 
Αρχική Σελίδα   |    Ποιοι είμαστε    |    Σεμινάρια    |    Πρόσωπα    |    Χώρος    |    Επικοινωνία


Copyright © 2011 - www.e-history.eu -- ΚατασκευΞ® ΙστοσελΞ―δων by infocus.gr