Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να
λαμβάνετε ενημερώσεις.

Όνομα:
Επώνυμο:
Email:

Καλογήρου Γιάννης
» Πρόσωπα » Ομιλητές

Καλογήρου Γιάννης
Ο Γιάννης Καλογήρου είναι Καθηγητής Τεχνολογικής Οικονομικής & Βιομηχανικής Στρατηγικής στο ΕΜΠ και επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ. Είναι, επίσης, πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Στο Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ (www.liee-ntua.gr) είναι υπεύθυνος δύο διεπιστημονικών ερευνητικών ομάδων. Η πρώτη δραστηριοποιείται στην περιοχή των «Σπουδών της Καινοτομίας» και η δεύτερη (www.infostrag.gr) ασχολείται ειδικότερα με τη μελέτη της «Κοινωνίας της Πληροφορίας». Στο πλαίσιο αυτό, έχει συντονίσει μια σειρά από ευρωπαϊκά και ελληνικά προγράμματα στην περιοχή της κοινωνικοοικονομικής έρευνας που αναφέρεται στην τεχνολογία, τη βιομηχανία, την ενέργεια, την καινοτομία, την επιχείρηση και τις δημόσιες πολιτικές. Έχει σχεδιάσει και συντονίσει πολλές έρευνες πεδίου μεγάλης κλίμακας για τη μελέτη των ελληνικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και την πρόσφατη ευρωπαϊκή έρευνα για την επιχειρηματικότητα εντάσεως γνώσης (AEGIS survey, 2011). Συμμετείχε στο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αριστείας DIME (2005-2012) που ασχολήθηκε με τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης και την ανάδυση της οικονομίας της γνώσης. Συμμετείχε, επίσης, σε πολλές επιτροπές εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ήταν εκ των συντακτών του κειμένου πολιτικής για τα κοινωνικο-οικονομικά οφέλη του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας (2012).

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας και Ειδικός Γραμματέας για την Κοινωνία της Πληροφορίας την περίοδο 2000-2004. Έχει, επίσης, εργασθεί στη βιομηχανία και τη δημόσια διοίκηση. Έχει δημοσιεύσει - μόνος ή σε συνεργασία - 75 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους και 90 άρθρα σε πρακτικά συνεδρίων. Έχει επιμεληθεί- σε συνεργασία- συλλογικούς τόμους, μεταξύ των οποίων: «European Collaboration in R&D: Business Strategy and Public Policy» (Elgar, 2004) και «Knowledge Flows in European Industry» (Routledge, 2006) καθώς και «Το ελληνικό μάνατζμεντ» και «Δήμοι στην Κοινωνία της Πληροφορίας», ενώ συνεργάζεται για την έκδοση ενός ακόμη υπό τον τίτλο «The dynamics of Knowledge- Intensive: Business Strategy and Public Policy”.

Συμμετοχές στο ΑΣΟΙ:

Τριάντα πέντε χρόνια προς την «Κοινωνία της Πληροφορίας» στην Ελλάδα: Τι μπορούμε να μάθουμε από τη διαδρομή της; (01.04.2013) (Ομιλητής)
 

 
Αρχική Σελίδα   |    Ποιοι είμαστε    |    Σεμινάρια    |    Πρόσωπα    |    Χώρος    |    Επικοινωνία


Copyright © 2011 - www.e-history.eu -- ΚατασκευΞ® ΙστοσελΞ―δων by infocus.gr